zondag 28 november 2010

Westfalia onder ons gat!

Vrienden
Na een lange vermoeiende week zijn we terug en webben haar gekocht, zis van ons De Westfalia...Maandag na een lange dag (metro-bus van Montréal naar Brossard-auto ophalen, papieren regelen bij de SAAQ, de verzekering, de veel te lichte winterbanden) dan eindelijk 'le moment surprème'...Op de foto mezelf en Maher Osmani! Merci pour tout Maher...nos salutations a Kiwi : )!


Na de deal bleek al snel dat er nog wat werk was aan ons nieuw huis! Normaal gezien zie je dat voor de deal maar we zijn maar drie keer tot in Brossard geraakt en de inspectie bij Volkswagen beperkte zich blijkbaar enkel tot het startprobleem! Vier nieuwe banden, een nieuwe batterij +lader, een aangepast gassysteem, een gelaste gaspedaal en heel wat kosten later zijn we op weg!


De voorbije vijf nachten bereikten we telkens de comfortzone (17 graden) alvorens het slapen gaan, 's morgens echter stond de thermometer op nul! Conclusie: geen enkele Van, geisoleerd of nie...haalt het van de Canadese winter!!! Nu valt het nog mé want tis nog maar -7 's nachts...we zullen binnen een maand nog eens klappen, alst -20 is : )! Onze slaapzakken zijn top dus please do not worry...


On the road ...vollenbak in de sneeuw en in Moose Territory!!! We zijn op weg naar Gaspé in het noorden van de provincie Québec en dalen later af door New Brunswick naar Nova Scotia...we spreken hier van een kleine 1200 km, daar wacht ons volgend Wwoof avontuur!

Et à Melanie, merci pour le paté chinois et jusq'ici tout va bien!!! : )

Salut en groetjes vanuit een motelletje in Saint Anne des Monts.

T&H.

1 opmerking:

  1. Ik heb begrepen dat "Annabel Canada" een goede en welgekomen baken was voor heel wat practische
    en adere problemen Wil ook in onze naam de fam. Derumeaux bedanken.

    BeantwoordenVerwijderen