zondag 7 november 2010

Sibley achterna...Chasing Sibley

Als semiprofessionele vogelaar kan je natuurlijk niet door l' Amérique Du Nord reizen zonder de Rolls Royce onder de vogelgidsen hier, 'The Sibley Guide To Birds! De vreemde vogel rechts vind ik er niet in terug, 'Monsieur' is dan ook huisdier nr. 21, de geelkuifkaketoe! Links de kooi toen we toekwamen, rechts de kooi volledig getuned met verse takken uit het bos by Mister Birdwatcher himself. Het spreekt voor zich dat meneer Kaketoe uiteraard veel gelukkiger is nu : )!


Meet the Bleu Jay (Cyanocitta cristata), ongetwijfeld een verre neef van onze Gaai (Garrulus glandarius). Le Geai bleu, stiekem getrokken vanuit de slaapkamer. Ik doe mijn best maar het kan nog beter!


Et alors, l' hiver a commencé, les Oies des Neiges (Chen caerulescens) sont arrivées! Ongelooflijk, net voor de winter migreert de sneeuwgans van het hoge Noorden naar het warme Zuiden. In grote groepen (honderden zoniet duizenden) verzamelen ze boven Canada om nadien verder zuidwaarts te trekken! Levert prachtige beelden op in de ochtendzon...voor de liefhebbers : )!

Binnenkort enkele niet - vogelfoto's!

Kind regards

T&H.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten