woensdag 1 december 2010

L'orignal...

Gaspésie ligt ten noorden in de provincie Québec. Onze zoektocht naar de eland (Alces alces) gaat verder en gezien l'orignal het grootste nog levende hert is zijn de verkeersborden hieraan aangepast! Een elandstier weegt gemakkelijk 800 kg dus die wil je niet tegen je voorruit geplakt...We hadden in ieder geval een ideaal landschap voor een mooie winterwandeling in het hart van Gaspésie. Annabel bracht ons dieper in het park, dieper in de sneeuw...zo'n 40 centimeter! Door de muisgrijze hemel toch een straaltje zon maar vooral heel veel sneeuw in dit prachtig stuk natuur! In de winter is elke vorm van infocentrum, toeristische dienst en zelf restaurant hier gesloten dus waren we voor deze trip op ons zelf aangewezen! We namen het zekere voor het onzekere en keerden op tijd terug want geloof me...hier wil je de nacht niet onder de blote hemel doorbrengen.


En ja hoor, op de terugweg en bij valavond kwamen we deze jongedame tegen! Geloof me ze zijn gigantisch en het is verschieten als er plots ééntje zomaar naast je auto huppelt...en ze was niet alleen dus bleef ze heel rustig op enkele meters van onze camper staan om op haar kalf te wachten. Het arme dier was namelijk behoorlijk onder de indruk van de aankomende sneeuwruimer en bleef lang genoeg staan om mama mooi op de foto te krijgen.


Eénmaal terug samen verdwenen de twee even snel als ze waren gekomen, in het bos weg van die vreemde wezens in hun nog vreemdere rijdende huizen. We zagen iets later nog twee elandkoeien op diezelfde weg. Salut, nous sommes arrivés a Nouveau Brunswick et aujourd'hui, MeetTheMoose devient MeetTheMaleMoose : ), à la prochaine mes amis!

T&H.

5 opmerkingen:

  1. Eindelijk succes gehad. Proficiat. Indrukwekkend.Hopelijk zien jullie het mannetje ook tijdens jullie tocht (niet te dicht hé....)
    OP naar het volgende avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Héhé, mooi, mooi. Wat een avontuurlijke reis!
    En telkens opnieuw verrassend voor ons: de thuisblijvers. Wij genieten mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey trotters,

    hier bij ons in Schorisse missen we enkel de elanden, voor de rest is het landschap enigszins gelijkaardig, of misschien toch niet !

    Have a nice and warm trip to Gaspé. We envy you !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi gastjes,
    Eindelijk een eland gezien! Kom nu maar vlug naar huis! Gusjes, het is ronduit prachtig, we genieten mee. Prettige verjaardag jongen!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Happy B Day Thomz!!
    Blij dat ge de Goose te zien hebt gekregen!

    Take care xx

    JMS

    BeantwoordenVerwijderen