woensdag 16 maart 2011

Spotters.

Tis al een tijdje stil maar geen nood, verrekijker en camera zijn nooit veraf! Iedereen die een beetje in de natuur is geinteresseerd had het hier reeds over een reuzenspecht die de bossen onveilig maakt met diep tromgeroffel. Dus we wisten van haar bestaan maar hadden de 'Pileated Woodpecker' (Dryocopus pileatus) nog niet gezien. Gisteren hadden we geluk...dit vrouwelijk exemplaar liet 'Tiraislin Fold' zien waar haar territorium was. Deze vogel is qua grootte te vergelijken met een kraai en is familie van onze Zwarte Specht (Dryocopus martius).

Rode eekhoorns, gestreepte eekhoorns (chipmunks), grijze eekhoorns...zwarte eekhoorns? De zwarte eekhoorn is eigenlijk gewoon een melanische  (albinisme - melanisme) vorm van de grijze eekhoorn (Sciurus carolinensis). Deze soort is inheems in Noord-Amerika en een streling voor het oog. Als we 's morgens vanuit de slaapkamer de oude eik zien ontwaken vliegen ze langs alle kanten het bos in...heerlijk!

Mmm, ik moet toegeven...het beestje lijkt eerder donkerbruin maar er zijn ook gitzwarte acrobaten. De temperaturen worden zachter, de sneeuw smelt voor de zon en de natuur komt terug tot leven. We zagen vandaag een koppel stinkdieren en laatst nog een stekelvarken hoog in de boom, dat smaakt naar meer, oh jawel...binnenkort worden de beren wakker!
Een leuk vogeltje om mee af te sluiten is de 'White-breasted Nuthatch' (Sitta carolinensis)...deze boomklever met de allures van een specht is duidelijk niet vies van een portie vers vlees.


Een Gevederde Groet
Nu Bedtijd
T&H.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten