zondag 28 november 2010

On the Road!


Finallement, elle est baptisée...Annabel! Merci Nicolas, Mélanie et Emilie...c'était bon a Drummondville! A la bonne franquette...: )



Ze heeft ons al aardig wat centjes gekost...maar doet het nu naar behoren met dank aan garage Gourgeon et frère...


Ze brengt ons hopelijk tot in Gaspé en veel veel verder...


En zij gaat met me mee, er volgen binnenkort meer interieur foto's maar we zijn nog volop bezig met de inrichting...tkan effe duren want 'on the road' weinig internettoegang

Slaapzacht en tot in Gaspé!

Groetjes T&H.

Westfalia onder ons gat!

Vrienden
Na een lange vermoeiende week zijn we terug en webben haar gekocht, zis van ons De Westfalia...Maandag na een lange dag (metro-bus van Montréal naar Brossard-auto ophalen, papieren regelen bij de SAAQ, de verzekering, de veel te lichte winterbanden) dan eindelijk 'le moment surprème'...Op de foto mezelf en Maher Osmani! Merci pour tout Maher...nos salutations a Kiwi : )!


Na de deal bleek al snel dat er nog wat werk was aan ons nieuw huis! Normaal gezien zie je dat voor de deal maar we zijn maar drie keer tot in Brossard geraakt en de inspectie bij Volkswagen beperkte zich blijkbaar enkel tot het startprobleem! Vier nieuwe banden, een nieuwe batterij +lader, een aangepast gassysteem, een gelaste gaspedaal en heel wat kosten later zijn we op weg!


De voorbije vijf nachten bereikten we telkens de comfortzone (17 graden) alvorens het slapen gaan, 's morgens echter stond de thermometer op nul! Conclusie: geen enkele Van, geisoleerd of nie...haalt het van de Canadese winter!!! Nu valt het nog mé want tis nog maar -7 's nachts...we zullen binnen een maand nog eens klappen, alst -20 is : )! Onze slaapzakken zijn top dus please do not worry...


On the road ...vollenbak in de sneeuw en in Moose Territory!!! We zijn op weg naar Gaspé in het noorden van de provincie Québec en dalen later af door New Brunswick naar Nova Scotia...we spreken hier van een kleine 1200 km, daar wacht ons volgend Wwoof avontuur!

Et à Melanie, merci pour le paté chinois et jusq'ici tout va bien!!! : )

Salut en groetjes vanuit een motelletje in Saint Anne des Monts.

T&H.

zondag 21 november 2010

Montréal Canadiens vs.Toronto Maple Leafs!

Zoals sommigen onder jullie al weten zijn we onverwachts terug in Montréal, voor degenen die het nog niet wisten...we zijn onverwachts terug in Montréal! Das nie altijd slecht want daardoor kregen we de kans de ijshokey clash van Montréal vs.Toronto mee te pikken!
In het algemeen klassement zijn de Maple Leafs een staartploeg en staan de Canadiens derdes maar tzijn buurtsteden en dus echt wel rivalen gezien de compititie volledig Noord - Amerika omvat! tBleek trouwens zeer uitzonderlijk dat we zomaar in Centre Bell tickets konden kopen maar blijkbaar vond de verkoper ons best wel aardig!
 

De Canadiens wonnen de game met 2 tegen 0! Zo'n wedstrijd is ongelooflijk om naar te kijken. Dit is echt één van de coolste sporten om live te zien...incroyable! Beestig sfeerke in de arena en een fantastische sport, nu ja we hadden het reglement niet volledig door maar één ding is zeker! Bijna alles mag...vré de maks!!!

Carey Price is volgens mij echt nen topkeeper in NHL, zijn naam werd toch meerdere malen door het publiek gescandeerd en hij was echt beresterk! Hier met een 'glove save'...

kHebt u beloofd é JeePee...; )

(foto's gepikt van www.nhl.com)

Groetekes

T&H.

donderdag 18 november 2010

Le Buzard Saint - Martin!

De Blauwe Kiekendief (Cyrcus cyaneus)...dan eindelijk toch eens op foto, niet de beste opname wegens zeer donkere dag vandaag maar na een paar waarnemingen heb ik hem dan toch eens kunnen fotograferen. En kheb er meteen een bannerke van gemaakt voor de blogtitel!


Het mannetje van The Northern Harrier is praktisch volledig wit aan de onderzijde met zwarte vleugeltippen, de kop en rugzijde zijn blauwgrijs. Hij jaagt hier nu nog laag boven de velden maar zal binnen enkele weken zuidwaarst trekken om er te overwinteren!

Eéntje voor den Tim zie, groeten in Lotenhulle en in de rest van het verzopen land!

T&H.

Cool, cooler, coolest...

Coolste Hond:

Patouffe, zes jaar oud en een stoere reu, kruising duitse herder en labrador...megachill beest! Divine (8 maand) heeft dus een goede leermeester, de vraag is of zij ook een goed leerling is, hum hum. Op de achtergrond eveneens chillend, de coolste kat!

Coolste Kat:

Das ongetwijfeld Newton, the one and only! Spint luider dan de doorsnee en haalt ongelooflijk stoer uit naar elke hond die te dicht bij komt! In de ranking op de voet gevolgd door 'Sneaky' Domino en Profi 'Le Combattant'.

His Royal Coolness:

Monsieur, de geelkuifkaketoe...hier nagenietend van een lekker douchke! Uiteraard geen kat of hond die bij hem in de buurt durft te komen. Hij is op zijn beurt dan weer redelijk bang van...de Baardman!

Goede avond aan u allen, woensdag bij deze...dierendag!

T&H.


woensdag 17 november 2010

Les grandes Oreilles!

Elke morgen en elke avond twee pakken hooi en vers water! Meestal ons eerste en ons laatste taak van de dag...de ezels! Zalige beesten in feite...Dit zijn Anatol, Cappucine (misschien hoogzwanger...) en de jonge hengst Nigane!


Charlo (rechts) is vader van alle veulens en intussen gecastreerd! Af en toe krijgt ie het zwaar te verduren in een gevecht met de jonge hengsten, in dit geval Bizou (links). Conclusie: ook Bizou verliest binnenkort zijn edele delen!


Cléo, de liefste en misschien ook wel de mooiste ezelin uit de kudde...

Groetjes

T&H.

dinsdag 16 november 2010

Canada...

Na nu toch al een 3-tal weken aan de andere kant van de plas te zijn, volgen hier enkele impressies...

- We hebben het eindelijk door... Montréal zit niet vol van de buitenlanders die geen Frans kunnen.. Wij zijn de buitenlanders die hun Frans niet verstaan...

- Ambtenaren, loketbedienden en dergelijke meer doen hun job niet per se liever omdat hier een hogere levensstandaard heerst. De mens is per definitie een ontevreden wezen.

- Als mensen hier vragen "Comment allez-vous?" wil dat niet zeggen dat ze ook écht willen weten hoe het met je gaat.

- Bel je naar bedrijven in Québec, dan moet je je eerst door een doolhof van voorgeprogrammeerde opties worstelen. Vreselijk!

- Verzekeraars: niets is minder waar dan het cliché over verzekeraars.. Zoveel mogelijk verkopen? Enkel als er voor hen geen risico's aan verbonden zijn. Ik heb nog nooit zo hard om een verzekering moeten smeken als hier in Québec.. En 'tis dan nog niet in orde!!

- Montréal:

*Een stad waar je perfect kan leven zonder ooit één stap buiten te zetten. Een 30 km lang ondergronds netwerk zorgt ervoor dat de werkende, studerende en werkloze mens aan al z'n behoefte kan voldoen: shoppen, naar 't werk of naart school gaan of gewoon hangin' around...

*Multiculturaliteit hoeft niet per se een utopie te zijn. Respect voor elkaar en voor andere culturen.. Hier kan het blijkbaar wel.

*Kleine nuance van voorgaande: Multiculturaliteit, hier kan het wel.. Maar de strijd tussen Engelstalig en Franstalig blijkt toch nog diepgeworteld te zitten... Canada is dan ook ontstaan uit dit conflict. Québec onafhankelijk? Het is nog niet voor onmiddellijk, maar het referendum in 1995 was niet overtuigend tegen... (Da's het bouwjaar van onzen toekomstigen auto en da's nog niet zo héél lang geleden..)

*Lekker uit eten gaan? Vergeet hier niet je eigen fles wijn mee te brengen.. Dit kan en mag en drukt de kosten...

*"The tip is not included"

-...

Verdere impressies of rechtzettingen volgen..

Bij jullie is het alweer negen.. Geniet van de rest van de avond en Slaap Zacht.

Niets zo cool als een stoere houthakker... 

Hannah en Thomas.

zondag 14 november 2010

Meet The Westfalia?

Vrienden en vriendinnen, na een 14daagse zoektocht, mag ik jullie voorstellen...ons huis voor de komende weken, maanden, wie weet jaren : )...


Na 14 dagen zoeken en verschillende overwegingen is er een winnaar uit de bus gekomen, Volkswagen Westfalia LT28, bouwjaar 1995! Bovendien is het de enige betaalbare camper in een straal van 150 km die volledig is geisoleerd, ma dan ook volledig voor de Canadese winter!
Dit gemotoriseerd huis is nog niet van ons want woensdag wordt ie nog eens volledig onderworpen aan een mechanische check-up bij een volkswagendealer in ons bijzijn.
Ons akkoord is als volgt: CHECK UP - OK...WESTFALIA IT IS!!! Tis ook een camper die we met een beetje meeval zonder veel verlies kunnen doorverkopen. We zoeken nog een naam en als iemand zo vriendelijk wil zijn ons een zelfklevende BELGISCHE VLAG op te sturen zou dat heel fijn zijn, zo kunnen we de duitse D camoufleren om alle misverstanden tevermijden. Jah tis duitse import, manueel geschakeld en DIESEL, which is very fan-tas-tic!

Salut

T&H.

vrijdag 12 november 2010

Et alors...les traveaux!

Vandaag (11/11) was de tijd gekomen om 'La Miellerie' eens grondig onder handen te nemen! Anne - Laure is namelijk Apicultrice. Zoals we allemaal weten is het rustig in bijenland deze tijd van het jaar. De honing is geoogst, de potten zijn (bijna) gevuld en het honingkot is smerig (hoofdletter s). Ondertussen na anderhalve dag hard labeur kan je er van de grond eten, een grote pluim voor Hannah! Nu de bijen nog beschermen tegen de koude en tegen 'la Mouffette rayée' (Mephitis mephitis), het beruchte stinkdier. Bijna klaar voor het nieuwe seizoen dus!
  

tZat er aan te komen...tijd om de kettingzaag in gang te trekken, voor de kenners -Husqvarna T55- ; )! Niet direct mijn favoriet maar 'a la guerre comme a la guerre'! Wa stammekes zagen en klieven tot de avond valt, heerlijk, zeker als je intussen de tijd vindt wat te fotograferen en een boomklimke te doen om te kijken of de herten al op weg zijn naar hun vaste slaapplaats! De verrekijker nooit veraf...uiteraard.
  

En als de maan lacht dan eten en drinken wij op Franse wijze, du vin (du Piff, en Quebecois...) et du fromage...Morgen een nieuwe dag, zaterdag een grote dag : )!

Slaapzacht allemaal

T&H.

dinsdag 9 november 2010

Natuurpracht in drievoud...


Anne - Laure's eigendom is redelijk groot en bestaat uit 37 hectare verwilderde velden, struwelen en een stuk bos. We gaan nu op zoek naar 'le raton laveur' (Procyon lotor) die wij beter kennen als de wasbeer! We hebben tot dan toe enkel nog maar 'roadkills' gezien. Helaas...



Geen wasbeer dus dan maar de siberische grondeekhoorn (Tamias sibiricus). Bijna altijd op dezelfde plek terug te vinden en binnenkort ongetwijfeld in een diepe winterslaap maar hier nog effe nieuwsgierig in de lens kijkend, 'le tamia'.



En die dag keek er nog iemand heel nieuwsgierig -ietwat ondeugend- in diezelfde lens...heerlijk en dat in een prachtig houthakkershemd! Are you local? : )

Slaapzacht

T&H.

zondag 7 november 2010

Sibley achterna...Chasing Sibley

Als semiprofessionele vogelaar kan je natuurlijk niet door l' Amérique Du Nord reizen zonder de Rolls Royce onder de vogelgidsen hier, 'The Sibley Guide To Birds! De vreemde vogel rechts vind ik er niet in terug, 'Monsieur' is dan ook huisdier nr. 21, de geelkuifkaketoe! Links de kooi toen we toekwamen, rechts de kooi volledig getuned met verse takken uit het bos by Mister Birdwatcher himself. Het spreekt voor zich dat meneer Kaketoe uiteraard veel gelukkiger is nu : )!


Meet the Bleu Jay (Cyanocitta cristata), ongetwijfeld een verre neef van onze Gaai (Garrulus glandarius). Le Geai bleu, stiekem getrokken vanuit de slaapkamer. Ik doe mijn best maar het kan nog beter!


Et alors, l' hiver a commencé, les Oies des Neiges (Chen caerulescens) sont arrivées! Ongelooflijk, net voor de winter migreert de sneeuwgans van het hoge Noorden naar het warme Zuiden. In grote groepen (honderden zoniet duizenden) verzamelen ze boven Canada om nadien verder zuidwaarts te trekken! Levert prachtige beelden op in de ochtendzon...voor de liefhebbers : )!

Binnenkort enkele niet - vogelfoto's!

Kind regards

T&H.


donderdag 4 november 2010

Howick: Goedemorgen...Goedeavond!!!

Eerste taak van de dag: een heerlijke ochtendwandeling verplicht, goed voor de conditie van de honden, misschien nog beter voor die van ons! Links Divine, rechts Patouffe...En uiterst rechts...dauwtrippers.

 Laatste taak van de dag, vuur maken en beetje chillen,  gezellige boel hier in het verre Howick!!!

Au revoir

T&H.

woensdag 3 november 2010

Canon 60D feat. telelens rocks!


Semi - professionele fotografe Hannah DS nam zomaar een kiekje van de Picoides pubescens (bij ons te vergelijken met Dendrocopos minor of de kleine bonte specht). The Downy Woodpecker is de kleinste specht die hier voorkomt. At Chris: this is a picture especially for John's wife : )!!! Keep on birdwatching...

Groetjes

De Vogelaars.

dinsdag 2 november 2010

Montréal...citytrippers verenig u!


Na twee museumbezoeken, 37 metroritten en een dozijn kilometers lange wandelingen kwamen we erachter dat deze stad veel meer te bieden heeft dan op het eerste zicht lijkt. Een aanrader voor iedereen dus...maar uiteraard beter in het voorjaar of de zomer!


Waar is m'n wollen muts nu...waar is m'n dikke sjaal...(Parc Mont Royal)


Omdat het gratis continentaal ontbijt toch niet zo fantastisch was in ons 'Hotel Viger' lieten we ons eens gaan in één van de betere zaken van de stad! Cranberry pancakes met verse Mascarpone-crème en Maple Syrup...heerlijk.


Ook dit is Montréal, kleine pittoreske straatjes in de buurt van het plateau.

Sjaloom vrienden

Thomas en Hannah.